flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наказ ДСАУ про запровадження в дослідну експлуатацію підсистем "Електронний суд" та "Електронний кабінет

03 червня 2020, 16:30

 

ДЕРЖАВНА СУДОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ

 

Н А К А З

 

 01  червня  2020                                     Київ                                                        №   247

 

Про запровадження в дослідну експлуатацію

підсистем "Електронний суд" та  "Електронний кабінет"

 

 

Відповідно до статей 152, 153 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", рішень Вищої ради правосуддя від 26.03.2020 № 880/0/15-20 та                       від 23.04.2020 № 1052/0/15-2 щодо прискорення впровадження Єдиної судової інформаційної-телекомунікаційної системи, Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 № 30 (із змінами), Концепції побудови Єдиної судової інформаційної-телекомунікаційної системи, затвердженої наказом ДСА України від 07.11.2019 № 1096 (із змінами), та враховуючи лист Державного підприємства "Центр судових сервісів" від 28.05.2020 № 2805-2020-1-ЕС щодо завершення проведення тестової експлуатації підсистем "Електронний суд" та "Електронний кабінет"

 

НАКАЗУЮ:

     

  1. Запровадити з 1 червня 2020 року в дослідну експлуатацію підсистеми "Електронний суд" та "Електронний кабінет" (далі – Підсистеми) у всіх місцевих та апеляційних судах України (крім Київського апеляційного суду) та Касаційному адміністративному суді у складі Верховного Суду (далі – пілотні суди).

 

  1. Пілотним судам у ході проведення дослідної експлуатації Підсистем керуватися вимогами, визначеними в Положенні про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженому рішенням Ради суддів України від 26.11.2010 № 30 (із змінами), у частині функціонування Підсистем.

 

  1. Державному підприємству "Центр судових сервісів" (Нетишенській О. І.), як адміністратору відкритого середовища ЄСІТС, у процесі дослідної експлуатації Підсистем забезпечити:

 

3.1. Технічне супроводження та адміністрування Підсистем.

 

3.2. Спільно з Державним підприємством "Інформаційні судові системи"  проведення навчань працівників апаратів пілотних судів з питань організації роботи з Підсистемами.

 

 

3.3. Доопрацювання, оновлення та підтримку в актуальному стані інформаційних матеріалів (інструкцій, відеороликів тощо) з питань організації роботи з Підсистемами.

 

3.4. Оновлення та підтримку в актуальному стані інформації в Базі знань, розміщеній за посиланням: https://wiki.court.gov.ua (для пілотних судів).

 

3.5. Опрацювання пропозицій щодо вдосконалення роботи Підсистем, отриманих від пілотних судів та інших користувачів.

 

  1. Управлінню організаційного забезпечення та контролю
    (Парубченко Т. В.) надіслати копію цього наказу до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, апеляційних судів, місцевих адміністративних та господарських судів, заступників Голови, радників Голови, керівників самостійних структурних підрозділів ДСА України, територіальних управлінь ДСА України, Державного підприємства "Центр судових сервісів" та Державного підприємства "Інформаційні судові системи".

 

  1. Начальникам територіальних управлінь ДСА України не пізніше наступного робочого дня з дня отримання цього наказу довести його копію до місцевих загальних судів.

 

  1. Прес-службі (на правах сектору) ДСА України (Лисенко А. М.) не пізніше наступного робочого дня з дня видання цього наказу оприлюднити його на офіційному веб-сайті ДСА України в розділах "Нормативно-правова база" (рубрика "Інше") та "ЄСІТС новини" (рубрика "Нормативні та інші документи").

 

  1. З дня видання цього наказу визнати такими, що втратили чинність:

 

  • наказ ДСА України від 22.12.2018 № 628 "Про проведення тестування підсистеми "Електронний суд" у місцевих та апеляційних судах";

 

  • наказ ДСА України від 26.04.2019 № 429 "Про внесення змін до наказу ДСА України від 22.12.2018 № 628".

 

  1. Цей наказ набирає чинності з дня його видання.

 

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови ДСА України Чорнуцького С. П.

 

 

Голова

Державної судової

адміністрації України                                                                   З. Холоднюк