flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Харківський районний суд Харківської області взяв участь у семінарі.

14 вересня 2018, 16:35

14 вересня 2018 року Харківський районний суд Харківської області взяв участь у  семінарі, організованим Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України на тему «Суд і медіація:можливості та перспективи», під час якого отримані практичні навички медіатора в діяльності професійного судді.

В рамках реалізації грантового проекту «Підвищення проінформованості суддів та адвокатів щодо медіації та обізнаності громадян про медіацію для покращення доступу до правосуддя та підвищення ефективності судової влади» подібні  семінари Українською академією медіації проводяться у різних містах України.

Медіатор заходу,  Лариса Швецова, член Вищої ради правосуддя, суддя Апеляційного суду Харківської області, поділилася з учасниками семінару досвідом та провела навчання з переглядом відеоматеріалів, жвавим обговоренням питань медіації судді щодо переваг та складнощів впровадження інституту медіації та інших примирних процедур в Україні.

Лариса Швецова здійснила загальний огляд позасудової процедури медіації та інших примирних процедур, передбачених новим процесуальним законодавством України. Звернула увагу на важливість ознайомлення учасників судового процесу з медіацією та мотивування їх до участі у цій процедурі, на критерії, що є визначальними для оцінки суддею можливості вирішення справи шляхом медіації.