flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей у Харківському районному суді Харківської області

23 листопада 2018, 14:57

                                         

З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти, набуття школярами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, 23 листопада 2018 року у Харківському районному суді Харківської області проведено День відкритих дверей.

Даний захід суду відвідали учні комунального закладу «Зеленогайський спеціальний загальноосвітній навчально-виховний комплекс (дошкільний навчальний заклад – школа – інтернат І-ІІ ступенів)» Харківської обласної ради, які зацікавлені розширити свою уяву про роль суду і його роботу. Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе: ознайомлення з роботою суду, оглядом робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів та працівників апарату суду. 

Відкрив захід суддя-спікер Харківського районного суду Харківської області Савченко Денис Михайлович, який ознайомив учасників заходу з діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, а також зазначив, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості молоді. Учні отримали дуже багато змістовної та цікавої інформації, побачили роботу працівників суду в реальності та поспілкувавшись із ними. 

Для школярів прес-секретар Харківського районного суду Харківської області Васильєв Микола Васильович провів невеличку екскурсію, під час якої діти оглянули робочі кабінети, відвідали канцелярію суду, де дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в АСДС КП «Д-3»; завітали і до архіву та побачили як зберігаються справи; ознайомилися з інформаційними стендами; довідались про організацію роботи суду, порядком розгляду судових справ, роботою та обов’язками працівників апарату суду і правилами поведінки в суді.

Також у доступній для дітей формі було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

З великою цікавістю школярі розглядали зал судового засідання, з’ясували, які саме місця в залі судового засідання займають судді, прокурори, адвокати, секретар судового засідання, а також підозрюваний чи обвинувачений, дізнались про функції та роль кожного з них.