flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розглянувши у підготовчому судовому засіданні обвинувальний акт щодо громадян, які намагалися перевезти боєприпаси із зони АТО на Київщину

10 жовтня 2017, 09:35

Розглянувши у підготовчому судовому засіданні обвинувальний акт щодо громадян, які намагалися перевезти боєприпаси із зони АТО на Київщину судом постановлено ухвалу про направлення справи до апеляційного суду Харківської області для визначення територіальної підсудності за місцем скоєння кримінального правопорушення.

Суд зауважив, що розгляд справи судом поза межами своєї компетенції (з порушенням правил підсудності) є порушенням гарантованого ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод права на суд, встановлений законом, а розгляд справи за таких умов є незаконним.

Нагадаємо, що 15.09.2017 з Харківської місцевої прокуратури №6 надійшов обвинувальний акт щодо чоловіків-мешканців Київської області, які незаконно  придбали набої, гранати, запали та заряди. Змовившись із двома цивільними, вони намагалися їх перевезти із зони АТО на Київщину.