flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома учасників судового процесу!

15 жовтня 2021, 11:20

        До відома учасників судового процесу!

 

      У газеті "Голос України" від 04.09.2021 № 168 (7668) Вищою радою правосуддя опубліковано оголошення про початок функціонування трьох підсистеми (модулів) ЄСІТС – "Електронний кабінет", "Електронний суд", підсистеми відеоконференцзв’язку.

05 жовтня 2021 року набрало чинності Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Повідомляємо, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, судові експерти, державні органи та органи місцевого самоврядування, суб’єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС в обов’язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в ЄСІТС у добровільному порядку. Процедура реєстрації Електронного кабінету фізичної особи та фізичної особи – підприємця здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису такої особи.

Процесуальні документи та докази можуть подаватися до суду в електронній формі, а процесуальні дії – вчинятися в електронній формі виключно за допомогою ЄСІТС з використанням власного кваліфікованого електронного підпису, прирівняного до власноручного підпису, за винятком випадків, передбачених процесуальним законом.

Зареєстрованим особам у системі Електронний кабінет, суд надсилає документи у справах, в яких такі особи беруть участь, в електронній формі шляхом їх надсилання до Електронного кабінету таких осіб або в інший спосіб, передбачений процесуальним законодавством,  що не позбавляє їх права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою. З метою уникнення порушення процесуальних строків на апеляційне та касаційне оскарження, доводимо до Вашого відома, що у зв’язку з набранням чинності вищевказаного Положення, змінюється порядок подання апеляційних та касаційних скарг.

Відповідно до статей 355, 391 Цивільного процесуального кодексу України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції, а касаційні скарги – до суду касаційної інстанції. 

  • Харківський апеляційний суд – майдан Героїв Небесної Сотні, 36, м. Харків, 61001
  • Касаційний цивільний суд у складі Верховного Суду – за адресою: просп. Повітрофлотський, 28, м. Київ, 03063;

Згідно статей 297, 331 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга подається безпосередньо до суду апеляційної інстанції, а касаційна скарга безпосередньо до суду касаційної інстанції.

  • Другий апеляційний адміністративний суд – майдан Театральний ,1, м. Харків, 61057
  • Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду – за адресою: вул. Московська, 8, корп. 5, м. Київ, 01029