flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбудеться презентація уніфікованих рекомендацій для судів щодо безпечної роботи в умовах карантину

20 квітня 2021, 11:44

21 квітня 2021 року з 11:00 до 13:00 в онлайн-режимі відбудеться презентація та обговорення уніфікованих рекомендацій для судів України щодо безпечної роботи під час карантину, розроблених Вищою радою правосуддя спільно із Консультативною місією Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні).

Документ стосується доступу до правосуддя, організації робочого процесу та протиепідемічних заходів у приміщенні та на робочому місці в умовах пандемії.

Переглянути онлайн-трансляцію заходу можна за посиланням: https://youtu.be/IZwftQpHyiY

Під час пандемії суди продовжують забезпечувати і гарантувати людям право на захист – тобто право на справедливий суд. При цьому як працівники, так і відвідувачі установ системи правосуддя значною мірою піддаються ризику зараження коронавірусною інфекцією.

Участь у заході візьмуть представники Вищої ради правосуддя, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні, Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), Центру громадського здоров’я МОЗ України, Міністерства охорони здоров’я України, Управління Верховного Комісара ООН з прав людини, Національної асоціації адвокатів України, Ради суддів України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Служби судової охорони, Міністерства юстиції України, Офісу Генерального прокурора України, очільники судових інституцій усіх юрисдикцій та інстанцій.  

Вища рада правосуддя